Genieten van elke kilometer

Jeanne Korevaar

KILOMETERS MAKEN IN DE POLDERS EN OVER DIJKEN

“Als ik op trainingskamp ben en uren door de bergen rijd, geniet ik volop. Een berglandschap is zo’n beetje het mooiste decor dat je als wielrenner kunt wensen. Eenmaal weer thuis in Zuid-Holland is het heerlijk om kilometers te maken in de schitterende polders, langs de molens en over de dijken. In koers is er minder ruimte om te genieten, je bent heel gefocust op de wedstrijd. Al moet ik zeggen dat een volgepakte Paterberg in de Ronde van Vlaanderen wel fantastisch is.”

Evy Kuijpers

PURE RUST, ALLEEN HET GEZOEM VAN DE DERAILLEUR

“Wat ik echt heerlijk vind is om ’s winters vroeg op te staan en dan van huis te gaan voor een toertocht. Ik rijd dan bij ons achter weg en ga meteen naar de Strabrechtse Heide in Heeze. In de ochtend is de natuur hier op z’n mooist. Er hangt dauw boven de velden, de dieren moeten nog ontwaken. Je hoort niets of niemand, alleen het zachte gezoem van de derailleur. Het liefst rijd ik er ’s winters en alleen, want dan is het rustieke gevoel nog groter dan wanneer je met een groepje bent. Zomers is het er wat drukker.”

Inge van der Heijden

GENIETEN OP DE SLINGER- PAADJES IN DE BOSSEN

“De fiets brengt je op heel mooie plekken. Je passeert waar je anders niet zo snel komt of waar je niet zo snel aan denkt. Het mooist vind ik de slingerpaadjes in de bossen. Daar geniet ik pas echt van het fietsen. Met de crossfiets rijd ik over de onverharde gedeeltes, met de wegfiets neem ik de asfaltwegen. Soms zijn de beelden zo mooi, dat ik even in de remmen knijp om snel m’n smartphone te pakken. Bossen en water zijn een perfecte achtergrond voor een mooie foto.”

Pauliena Rooijakkers

EEN VOLDAAN GEVOEL OP MALLORCA

“Er is niets fijner dan buiten zijn. Met fietsen kom je ver en rijd je langs mooie plaatsen. Als ik zelf de keuze heb, ga ik graag naar Mallorca. Het is daar heerlijk fietsen en de trainingsomstandigheden zijn ideaal. Je hebt er vlakke wegen, maar ook bergen, zoals de Randa en Sóller. Als je een paar uur over het eiland hebt gefietst en goed je blokkentraining hebt uitgevoerd, kun je het laatste uur uitbollen. Na terugkomst heb je een voldaan gevoel. Ook dat is genieten.”

video-play-button